Στεργίου, Ελάτε στη Γεύση
  
Διατροφικές Συμβουλές
Διατροφικές συμβουλές
 1. Είναι σημαντικό να τρώτε καθημερινά πολλά γεύματα, τουλάχιστον 3 με 5 την ημέρα. Αυτό βοηθά την διατήρηση του σακχάρου σε σταθερά επίπεδα κατά την διάρκεια της ημέρας και στην απώλεια βάρους.
 2. Το να μειώνετε τα καθημερινά γεύματα, δεν βοηθά στην απώλεια βάρους μακροχρόνια.
 3. Μην τρώτε μεγάλα βραδινά γεύματα. Έχει αποδειχθεί ότι οι θερμίδες που παίρνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για την παραγωγή ενέργειας, ενώ οι θερμίδες που παίρνουμε το βράδυ, μένουν αχρησιμοποίητες και συσσωρεύονται στον οργανισμό σαν λίπος.
 4. Πίνετε πολύ νερό την ημέρα. Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα, βοηθούν στο κάψιμο του λίπους του οργανισμού.
 5. Μην καταργείτε από την διατροφή σας ομάδες προϊόντων, που θεωρείται ότι παχαίνουν. Τα λίπη και τα σάκχαρα σε λογικές ποσότητες, είναι απαραίτητα στην σωστή λειτουργία του οργανισμού.
 6. Μην περιορίζετε από την διατροφή σας αμυλούχα τρόφιμα (όπως το ψωμί, πατάτες κλπ.), απλώς μην τα συνοδεύετε με λιπαρές και παχυντικές σάλτσες και άλλα συστατικά.
 7. Συνιστάται στην διατροφή σας να καταναλώνετε λιπαρά ψάρια (π.χ. τόνο), τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Τα ψάρια αυτά είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά, τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα.
 8. Καταναλώνετε ικανές ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία περιέχουν καζεΐνη, που βοηθά στον σχηματισμό της μυϊκής μάζας και την κατανάλωση του λίπους.
 9. Καταναλώνετε με μέτρο αλκοολούχα ποτά, που δεν προσφέρουν θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, παρά μόνο θερμίδες.
 10. Απολαύστε το φαγητό σας. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα γεύματα που καταναλώνονται «μηχανικά», επειδή παράδειγμα είναι η ώρα του φαγητού.
 11. Τρώτε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών φαγητών. Εξασφαλίστε ότι δεν αποκλείετε τροφές από την διατροφή σας. Έτσι ο οργανισμός σας δεν θα νοιώθει ελλείψεις.
 12. Καταναλώνετε την σωστή ποσότητα θερμίδων ανά ημέρα, σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού σας. Οι υπερβολές προκαλούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
 13. Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες (όπως το ψωμί ολικής αλέσεως) βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην μείωση του βάρους και της χοληστερίνης.
 14. Μην φεύγετε νηστικοί από το σπίτι το πρωί. Ένα καλό πρωινό παρέχει στον οργανισμό την απαιτούμενη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.
 15. Παρακολουθήστε στα προϊόντα που καταναλώνετε τα GDAs, ώστε να ελέγχετε την ημερήσια πρόσληψη σε θερμίδες και λίπη.
Στεργίου ΑΕΒΕ 2007 - 9          Sitemap